Vastuullisuus

Kestävämpi tulevaisuus yhdessä!


ProDine ravintoloiden yrittäjät ja henkilökunta kutsuvat ravintola-asiakkaat mukaan kestävän kehityksen matkaan, jossa vastuullisuus on jo vuosien aikana juurtunut toimintaamme. Pyrimme suunnitelmallisesti ennaltaehkäisemään ja vähentämään ympäristövaikutuksiamme, kehittämään jatkuvasti toimintamallejamme ja asettamaan uusia kestävän kehityksen tavoitteita vuosittain sekä laajentamaan käsitystämme jo olemassa olevista saavutuksista ympäristöasioissa.

 Turvallinen, tasa-arvoinen ja arvostava työympäristö ovat keskeinen osa toimintaamme. Keskustelevan kulttuurin ja välittömän puuttumisen mallilla luomme kaikille hyvän ja turvallisen työyhteisön ja asiakkaille luotettavan paikan vierailla. Sitoudumme ihmisoikeuksien toteutumiseen, tasa-arvoiseen kohteluun ja torjumme kaikenlaisen hyväksikäytön ja häirinnän sekä epäasiallisen käytöksen. Edellytämme myös asiakkailtamme asiallista käytöstä ja arvostavaa henkilökunnan kohtelua.

 

Sosiaalinen kestävyys Oulun matkailualueella on meille tärkeä asia ja työskentelemme aktiivisesti sekä henkilöstömme että vieraidemme hyvinvoinnin ja arvojen puolesta. Työllistämme vuosittain kesäisin lähes kaksikymmentä 14–17 vuotiasta paikallista nuorta ja tarjoamme heille ensikosketuksen työelämään; oikean ja reilun työsopimuksen, perehdytyksen ja mahdollisuuden kuulua työyhteisöön omana itsenään, kehittyä ja saada tehdystä työstä työtaidoista laajasti kertova työtodistus. Olemme yhteistyössä kaikkien kolmen paikallisen ammattioppilaitoksen kanssa, tarjoten useita harjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja kokki- ja tarjoilijaopiskelijoille sekä Oulun alueelta että kolmesta kansainvälisestä vaihtokoulusta Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. 

Vakituisen henkilöstömme rinnalla kesänuoret ja harjoittelijat oppivat arkityössään ympäristön merkityksen ja kasvavat kierrätysajatukseen.

 

Suurimmat ympäristövaikutuksemme liittyvät energian ja veden kulutukseen. Tavoitteenamme on vähentää kulutusta askel kerrallaan ja minimoida jätteiden syntyä ja parantaa lajittelua. Käytämme ympäristöystävällisiä tuotteita ja uusiutuvaa energiaa sekä hyödynnämme resurssitehokasta teknologiaa ja pidämme huolta jo hankituista koneista ja laitteista.

 

ProDine-ravintolat tukevat alueellista taloutta suosimalla paikallisia tuottajia ja palveluita sekä osallistumalla aktiivisesti paikallisiin tapahtumiin ja yhteishankkeisiin. Ravintolat tarjoavat myös resursseja alueen toimijoille yhteistyötilaisuuksiin ja tukevat kestävän kehityksen toimintamallien löytämistä. Näin ProDine vahvistaa paikallista elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

 

Hankinnoissamme suosimme luomu-, ympäristömerkittyjä ja sesonkituotteita sekä keräilytuotteita.

Vältämme uhanalaisista tai suojelluista lajeista peräisin olevia elintarvikkeita. Pyrimme minimoimaan ruokahävikkiä ja käytämme ympäristömerkittyjä puhdistus- ja pesuaineita. Myös raportointi ja päivittäinen seuranta ovat osa arkeamme, jotta sinulla olisi kestävämpi ravintolakokemus tai matka Oulun seudulle.

Kerää asiakaspalautetta suunnitelmallisesti eri kanavissa, kuten sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa ja kasvokkain messuilla ja ravintoloissa. Henkilökuntaa rohkaistaan vastaanottamaan palautetta suoraan asiakkailta ja reagoimaan siihen rakentavasti. Suunnitelmallinen palautteenkeruu auttaa meitä havaitsemaan kehityskohteet ajoissa ja luomaan kestäviä asiakassuhteita.

 

Lakien noudattaminen on meille vähimmäisvaatimus, ja olemme asettaneet jatkuvaksi tavoitteeksemme ylittää kaikki kestävään kehitykseen liittyvät vaatimukset. Haluamme olla edelläkävijöitä kestävän ja avoimen matkailualan luomisessa ja innostaa muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä liittymään kestävän kehityksen polulle.


TERVETULOA NALLIKARIIN


Julkisella liikenteellä Ravintola Nallikariin

NAUTI LUONNOSTA